Project Description

Kitchen Küchentime Focus Line N in Altea la Vella

The Specific wish for our client here was to get a modern looking kitchen with a lot more simplicity better work space and a better connection to the adjacent room.

When we first met with our client it was obvious, that they had already given a lot of thought, as to what style they wanted, Their challenge to us was to create a super transition to the adjacent living-room bring in as much light in as possible and yet keep the atmosphere stylish.

So together with our client we came up with the idea of removing the original arches and some of the original walls towards the living room and the entrance. By taking away some of the wall between kitchen and hallway we created a much needed access of light both to the entrance and a better connection between the different areas plus by lowering the old bar to the same height as the worktop we obtained a far better passage through to the kitchen and at the same time adding to the work surface available, this way we created a fantastic openness right from when you enter the apartment, a bright feeling that underline the magnificent views and the spaciousness that now exists.

Finally, we created some interesting effects by choosing a round white gloss lacquered extractor from Falmec and to maintain the false ceilings in different levels instead of making it all the same. This shows the viewer that both the modern and stylish can be transformed into the more traditional if thought through.

Other appliances are from Bosch and Liebherr.

And works were carried out by our building partner, Construcciones Vivo.

You can keep watching more projects here or you can contact us to ask for a design.